Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Započinju radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi u ulici Andrije Mohorovičića – Europski projekt aglomeracija Rijeka

Započinju radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi u ulici Andrije Mohorovičića

Autor: andrea
event 18.07.2024.

Radovi se izvode u okviru grupe radova D „Izgradnja sustava odvodnje – Proširenje Kastav”.

U ponedjeljak, 22. srpnja 2024. godine, započinju radovi na izgradnji javne kanalizacije u ulici Andrije Mohorovičića na Martinkovcu, i to od podvožnjaka do kućnog br. 26. Radi se o prvoj dionici zone JUG u dužini od 210 metara, a previđeno vrijeme trajanje radova je 90 dana.

Prometovanje ulicom bit će onemogućeno, ali će prilaz okućnicama i prolaz za pješake biti osiguran. Ističemo kako se za vrijeme izvođenja radova regulacija prometa odvija temeljem Prometnog elaborata za vrijeme izvođenja radova odnosno Suglasnosti za uspostavu privremene regulacije prometa koju izdaje nadležni upravitelj ceste, a izvršenje projekta prati se sukladno uvjetima ugovora i ovlastima Naručitelja javnih radova koje iz njega proizlaze.

Slika 1 Martinkovac Zona JUG: I faza

Po završetku prve dionice, u ulici A. Mohorovičića radovi će se nastaviti počevši od kućnog br. 24 do kućnog br. 22., uz naizmjeničan promet, a radovi će se također izvoditi na dionici od kućnog br. 24 do kućnog br. 20 A uz neomogućeno prometovanje.

Na ovoj 182 metara dugoj dionici uz izgradnju kanalizacije rekonstruirat će se i vodovodna mreža čime će se osigurati sigurnija i održivija vodoopskrba ovog područja, a planirano vrijeme izvođenja radova je 130 dana.

Slika 2 Martinkovac Zona JUG: II faza

Zadnja dionica zone JUG obuhvaćat će radove od kućnog br. 25 do 32 uz mogućnost naizmjeničnog prometovanja, a započet će po završetku druge dionice. Treću dionicu, dugu 60 metara, izvođač radova planira završiti u roku od 60 dana.

Slika 3 Martinkovac Zona JUG: III faza

Naselje Martinkovac podijeljeno je na tri zone privremene prometne regulacije tijekom izvođenja radova (ZAPAD, ISTOK i JUG) koje međusobno nisu ovisne te radovi u jednoj zoni ne utječu na odvijanje prometa u ostalim zonama.

Modernizacijom i proširenjem sustava javne odvodnje i vodoopskrbe u naselju Martinkovac, osigurat će se pouzdana infrastruktura koja će potaknuti lokalni održivi razvoj, privući nove investicije i podržati rast turističkih aktivnosti na tom području.

Građani se mole za razumijevanje i strpljenje tijekom radova te pridržavanje privremenih prometnih znakova i uputa na gradilištu.

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr