Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Održan radni sastanak s Mjesnim odborom Srdoči – Europski projekt aglomeracija Rijeka

Održan radni sastanak s Mjesnim odborom Srdoči

Autor: andrea
event 10.05.2023.

Uoči početka radova na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture EU projekta aglomeracije Rijeka, u srijedu 10. svibnja 2023. u prostorijama KD VODOVOD I KANALIZACIJA održan je radni sastanak s predstavnicima Mjesnog odbora Srdoči s ciljem što efikasnije koordinacije u informiranju građana o planiranim radovima.

Ovo je drugi u nizu sastanaka s predstavnicima Mjesnih odbora, prvi od kojih je organiziran u Mjesnom Odboru Brašćine-Pulac u petak 3. ožujka 2023.

Uz predstavnike Naručitelja, izvođača radova te upravljanja projektom, sastanku su prisustvovali Predsjednik Mjesnog odbora Robert Urek, vijećnici te tajnik.

Na sastanku je predstavljen ovogodišnji dinamički plan gradnje s planiranim početkom i dovršetkom radova koji će obuhvatiti ulice Bačići, Murini, A. B. Šimića, V. Čerine, Tonžino, Košićevac u sklopu podsustava D8-2.1 SRDOČI-GRBCI te ulicu Mate Balote u sklopu podsustava D4-1.1 SUSTAV ODVODNJE SANITARNIH OTPADNIH VODA GRADSKOG PODRUČJA RUBEŠI-MARTINKOVAC SANITARNI KOLEKTOR RUBEŠI-DIONICA 3.

S obzirom na veliki broj slijepih i jednosmjernih ulica koje mogu uzrokovati poteškoće u prometovanju na sastanku je dogovoreno je da će izvođač pristupati radovima na način da se alternativnim pravcima uvijek omogući neometano prometovanje vozila.

Također, u donosu na izgradnju sustava odvodnje sanitarnih otpadnih voda gradskog područja Rubeši-Martinkovac, i to za zonu dijela naselja Martinkovac, usuglašeno je kako će se tek po iznalaženju prometnog rješenja započeti s radovima kako bi se građanima osigurao pristup naselju i njihovim kućama.

Zaključno, predstavnicima Mjesnog odbora stavljeni su na raspolaganje kontakt telefoni ovlaštenika Naručitelja i predstavnika izvođača radova u cilju pružanja što brže povratne informacije i olakšavanja suživota s višemjesečnim radovima po završetku kojih će građani imati pristup sigurnijem i čišćem sustavu odvodnje i vodoopskrbe što će povećati kvalitetu života u zajednici, doprinijeti zaštiti ljudskog zdravlja i očuvanju okoliša. 

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr