Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Održan radni sastanak s predstavnicima Grada Kastva – Europski projekt aglomeracija Rijeka

Održan radni sastanak s predstavnicima Grada Kastva

Autor: andrea
event 29.05.2023.

Uoči početka radova na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture EU projekta aglomeracije Rijeka na području Grada Kastva, u četvrtak 25. svibnja 2023., u prostorijama KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. na Delti održan je radni sastanak u svrhu informiranja predstavnika gradske uprave o planiranim radovima i uspostavljanja suradnje o načinu informiranja korisnika usluge javne vodoopskrbe i odvodnje na tom području.

Ovo je treći u nizu radnih sastanaka s predstavnicima jedinica lokalne i mjesne samouprave na području provedbe projekta. Radnom sastanku, uz predstavnike naručitelja, izvođača, nadzora i upravljanja, prisustvovali su Dean Jurčić, zamjenik gradonačelnika Grada Kastva te Dalibor Babić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i zaštitu okoliša.

Naručitelj je zajedno s predstavnikom izvođača upoznao predstavnike Grada Kastva s vremenskim planom izvođenja radova na grupi radova D „Izgradnja sustava odvodnje – Proširenje Kastav“ i najavio početak radova u naselju Spinčići i to za drugu polovicu lipnja ove godine.

Predstavnicima Grada stavljeni su na raspolaganje kontakt telefoni ovlaštenika Naručitelja i predstavnika izvođača radova u svrhu pravovremenog informiranja građana tijekom višemjesečnih radova koji će svim žiteljima tog područja omogućiti uspostavljanje višeg standarda obavljanja vodnokomunalne usluge javne vodoopskrbe i javne odvodnje na okolišno prihvatljiv način i stvoriti odgovarajući temelj za pravičan i ravnomjeran razvoj.

Inače, ovom grupom radova obuhvaćeni su radovi na izgradnji  sustava odvodnje na području grada Kastva (stara jezgra grada Kastva, Spinčići, Brnini, Belići, Tometići, Donji Rubeši, Donji Čikovići, Brestovice, Tuhtani) i grada Rijeke (Srdoči, Martinkovac). Paralelno će se izvršiti rekonstrukcija javnog vodovoda na pojedinim dionicama. Uz Projekt je predviđena i izgradnja vodovoda u dijelu ulica bez javne vodoopskrbe u gradu Rijeci i gradu Kastvu, što će se financirati iz lokalnih sredstava.

Ukupna vrijednost radova iznosi 175.123.042,71 kn (bez PDV-a), a predviđeno trajanje radova je 59 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr