Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Početak radova na raskrižju Nova cesta – Lozičina cesta – Europski projekt aglomeracija Rijeka

Početak radova na raskrižju Nova cesta – Lozičina cesta

Autor: andrea
event 01.09.2023.

U ponedjeljak 4.9.2023. godine započinju radovi na optimizaciji i izgradnji vodno-komunalne infrastrukture na raskrižju Nova cesta – Lozičina cesta, u sklopu 233.799.649,88 EUR vrijednog projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije.

Najavljeni radovi nastavak su radova na transportnim kolektorima koji su već započeli na Novoj cesti, a izvode se u sklopu grupe radova A, podsustava A2 “Transportni kolektori: područje “Zamet” (kolektor “Z1”) područje “Kantrida” (kolektor “K1”), crpna stanica “CS Dražička” i crpna stanica “CS Kantrida”.

Transportni kolektori odvodit će sanitarnu otpadnu vodu iz već izgrađenih sanitarnih kolektora na predmetnom području, a koji su trenutno spojeni na mješoviti sustav odvodnje. Transportni kolektori služit će za transport sanitarnih otpadnih voda do lokacije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) na Delti.

S obzirom na početak nove školske godine i očekivane gužve u prometu, zatvaranju ulice Lozičina cesta pristupit će se u ponedjeljak nakon 9 sati ujutro.

Privremenim prometnim rješenjem prometovanje vozila ulicom Lozičina cesta, od Nove ceste prema Zametskoj ulici neće biti dozvoljeno, dok će u suprotnom smjeru, iz Zametske prema Novoj cesti, vozila moći slobodno prometovati. Alternativni prometni pravac omogućen je ulicama Braće Mohorića i Krnjevo.

Zbog uspostave privremene prometne regulacije, linija 3 javnog gradskog prijevoza prometovat će privremenom trasom:

SMJER: ISTOK – ZAPAD
S Delte prometuje redovitom trasom.

SMJER: ZAPAD – ISTOK
S Grbci prometuje redovitom trasom do stajališta Zamet groblje odakle se uključuje: Primorska ulica – ul. Braće Mohorić – Baredice – Zametska ulica i dalje redovitom trasom.
Na navedenoj trasi za ukrcaj/iskrcaj putnika koristit će se stajališta: Braće Mohorić, Zamet-Braće Monjac i Baredice, a za vrijeme radova ukidaju se stajališta Nova cesta B. Mohorić i Becićeva.

Zahvaljujemo svim građanima na strpljenju i razumijevanju te ih pozivamo da prate tijek radova i promjene u regulaciji prometa radi njihove sigurnosti i drugih uključenih u promet.

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr