Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Potpisan ugovor za novu grupu radova u sklopu projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka” – Europski projekt aglomeracija Rijeka

Potpisan ugovor za novu grupu radova u sklopu projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka”

Autor: andrea
event 14.09.2022.

U srijedu, 14. rujna 2022. godine u kompleksu Komandnog centra i crpne stanice Zvir ugovorena je izgradnja transportnih kolektora i optimizacija postojećeg sustava odvodnje Rijeka Istok u sklopu EU projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“.

Ugovor je vrijedan 205.728.710,42 kn (bez PDV-a), a potpisali su ga direktor KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Andrej Marochini i Ahmet Ulaj, predsjednik tvrtke Gener 2 iz Albanije u svojstvu izvođača radova. Radovi obuhvaćaju izgradnju 12,2 km kanalizacijskih cjevovoda, 5,1 km vodoopskrbnih cjevovoda, 9 crpnih stanica, 5 retencijskih bazena, 10 kišnih preljeva i jednog separatora masti i ulja. Zahvati će se provoditi u širem centru grada Rijeke te u naseljima Mlaka, Kozala, Pećine, Trsat i Martinšćica. Predviđeni rok za dovršetak radova je 1080 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Direktor Marochini je istaknuo kako se radi o najsloženijoj grupi radova koja će se izvesti u sklopu EU projekta u kontekstu organizacije prometa, zahtjevnosti i raznolikosti infrastrukture. Iako oku uglavnom nevidljivo, ovo visokovrijedno komunalno ulaganje zamašnjak je daljnjeg razvoja i napretka grada Rijeke. Uzimajući u obzir složenost radova koji predstoje, pozvao je sve dionike projekta, a time i građane Rijeke, na strpljenje i suradnju.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović, veleposlanik Republike Albanije Riza Poda, počasni konzul Albanije u Rijeci Bashkim Enesi, predsjednica Gradskoga vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj te pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke Maja Malnar.

Izgradnja transportnih kolektora i optimizacija postojećeg sustava Rijeka Istok posljednja je investicija ugovorena za područje grada Rijeke, s kojom KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. zatvara veliki investicijski ciklus vrijedan 1,25 milijardi kuna s potpunom iskoristivosti bespovratnih europskih sredstava.

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr