Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda otvorena izložba „Voda za mir“ – Europski projekt aglomeracija Rijeka

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda otvorena izložba „Voda za mir“

Autor: andrea
event 22.03.2024.

Izložba je postavljena u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“

Rijeka, 22. ožujka 2024. – Danas je na riječkom Korzu, povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, otvorena izložba pod nazivom „Voda za mir“. Tema izložbe ističe važnost vode za očuvanje mira kao i ekološke odgovornosti koju imamo u očuvanju vodnih resursa. Uz to, izlošci nude pregled aktualnih radova u sklopu EUPAR projekta, a sve one koje će ju razgledati ponovo podsjeća što kao pojedinci možemo svakodnevno učiniti za očuvanje vode.

„Ovogodišnja tema izložbe naglašava važnost čiste vode jer nam ona znači mir i sigurniju budućnost. Osim toga, željeli smo našim sugrađanima predstaviti što se sve radi u sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ jer će se projektom, uz izgradnju javne odvodnje, osigurati još bolja i kvalitetnija vodoopskrba. Zahvaljujući europskom sufinanciranju projekt od 234 milijuna EUR, KD VODOVOD i KANALIZACIJA d.o.o dobit će za 17 milijuna EUR odnosno za 7,65% njegove ukupne vrijednosti. Važnost ovakvog financijskog aranžmana omogućit će realizaciju projekata koji bi inače bili teško ostvarivi. Koristim prigodu da se još jednom zahvalim našim sugrađanima na strpljenju jer su radovi uzeli zamah i sada se provode na više od 30 lokacija.“, izjavio je direktor KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o Andrej Marochini povodom otvaranja izložbe.

Postavljanje izložbe održava se u organizaciji KD VODOVOD i KANALIZACIJA d.o.o. i Grada Rijeke kao jedna od redovnih aktivnosti usmjerena na informiranje opće javnosti o provođenju projekta EUPAR, a građani će ju moći razgledati sve do 2. travnja 2024.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović naglasio je kako je voda jedan najvrjednijih resursa, a projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Rijeka“ koji se trenutno provodi, osigurat će i budućim generacijama čistu i pitku vodu. „Često nismo niti svjesni bogatstva u kojem uživamo imajući dostupnu čistu i pitku vodu, jer u brojnim svjetskim metropolama građani nemaju tu privilegiju koju mi ovdje imamo – da mogu natočiti i popiti vodu iz špine. Jučer su u sklopu tog projekta, vrijednog gotovo 234 milijuna eura, potpisani ugovori za dvije završne grupe radova koji će se odvijati na području Općina Čavle i Jelenje i vjerujem da svi možemo biti zadovoljni onime što nam taj projekt omogućuje“, rekao je Filipović i dodao kako je Grad Rijeka tijekom godina na lokacijama u cijelom gradu postavio blizu 50 špina koje građani mogu koristiti te kako su obnovljene i povijesne riječke vodospreme.

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr