Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Riječki osnovnoškolci upoznaju projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ – Europski projekt aglomeracija Rijeka

Riječki osnovnoškolci upoznaju projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“

Autor: andrea
event 22.03.2024.

Predstavljanja Projekta, primjerena učenicima osnovnih škola, održavaju se u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana voda

Rijeka, 22. ožujka 2024. – U tjednu obilježavanja Svjetskog dana voda KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. započeo je predstavljanje projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka za učenike osnovnih škola na području aglomeracije Rijeka.

Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana voda održava se pod nazivom „Voda za mir“, a mini predstavljanja projekta održala su se za učenike OŠ-SEI Dolac, OŠ Nikola Tesla, OŠ Brajda i OŠ Centar.

Tom prigodom osnovnoškolcima podijeljene su i edukativne brošure izrađene u sklopu EUPAR projekta „Zvirko i Dobrica za čistu vodu“ .

Sva navedena predstavljanja održala u prostorima Komandnog centra i crpne stanice Zvir u svrhu upoznavanja učeničke populacije o svrsi i važnosti Projektate što on znači za njihovo odrastanje i daljnji život u zajednici u smislu važnosti očuvanja vodnih resursa. U sklopu predstavljanja, učenici su imali prilike razgledati izvorište Zvir te tom prigodom doživjeti jedinstvene zvukove podvodnog osluškivanja izvorišta.

Povodom ovih predstavljanja direktor KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Andrej Marochini je izjavio:„Sretan sam što su se i osnovnoškolci imali prigodu upoznati sa, vjerujem, vrlo značajnim projektom za našu zajednicu, njenim ciljevima i važnošću očuvanja izvorišta za budućnost svih nas. Provedba ovako opsežnog, ali za buduće generacije važnog projekta zahtijeva izazovne, dugotrajne radove na nekima od najfrekventnijih gradskih lokacija, stoga ovim putem želim još jednom zahvaliti svim građanima na dosadašnjem strpljenju. Iako je dosta dijelova grada trenutačno privremeno zatvoreno za promet, ovaj projekt će osigurati kvalitetu vodne usluge te podići komunalni i životni standard korisnika“.

Predstavljanja je na jednostavan, primjeren način u ime tvrtke KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. održala Mateja Sinčić Pisnjak te je tom prigodom istaknula: “Vjerujem da je našim osnovnoškolcima bilo korisno i zanimljivo doznati više o važnosti vode, od kuda nam voda dolazi i kamo ide, ali i upoznati se o samom Projektu. Primijetili smo da sa velikim zanimanjem slušaju predstavljanje našeg Projekta što nam daje dodatnu snagu i optimizam za rad sa novim, budućim generacijama po pitaju važnosti očuvanja voda.“

Projekt EUPAR, među ostalim, usmjerava pažnju na informiranje šire javnosti, posebno stanovnika aglomeracije Rijeka, o aktivnostima koje se provode u okviru projekta te o prednostima koje projekt donosi svim građanima Aglomeracije. U tom kontekstu, jedan od ciljeva projekta je posebno se fokusirati na edukaciju učenika osnovnih škola tijekom trajanja Projekta. Uključivanjem osnovnoškolaca u informacijske kampanje o projektima poput EUPAR-a, djeca uče o važnosti održivog razvoja, zaštite okoliša i važnosti suradnje unutar zajednice koji su dio širih obrazovnih ciljeva koji promiču ekološku pismenost.

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr