Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility U tijeku asfaltiranje dionice iznad rotora Škurinje – Europski projekt aglomeracija Rijeka

U tijeku asfaltiranje dionice iznad rotora Škurinje

Autor: andrea
event 09.10.2023.

U ponedjeljak, 9.10.2023., započeli su radovi na asfaltiranju dionice od crkve do rotora na Škurinjama. Radovi uključuju postavljanje završnog sloja asfalta te vraćanje u prvobitno stanje vertikalne i horizontalne prometne signalizacije.
Tijekom navedenih radova, mogući su povremeni prekidi i usporavanje prometa, te molimo sve sudionike u prometu za dodatni oprez i strpljenje.

Radovi na ovoj dionici uključivali su opsežne radove na zamjeni dotrajalih vodovodnih cijevi i postavljaniju novog transportnog kolektora otpadnih voda, isključivo sanitarnog tipa kojim će se otpadne vode odvoditi do novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) na Delti.

Ulaganjima u vodno-komunalnu infrastrukturu ovakvih razmjera doprinosi se zaštiti riječke vode i bogatih riječkih podzemnih izvorišta te smanjenju zagađenja mora, a projektom će se dodatno pridonijeti održivom ekonomskom razvoju našega kraja, smanjenju nejednakosti te povećanju dostupnosti javnih usluga.

Zahvaljujemo svim sugrađanima na dosadašnjem strpljenju i razumijevanju.

Dodatne informacije o 233.799.649,88 EUR vrijednom EU projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije, dostupne su na internetskoj stranici projekta.

Informacije o planiranim radovima, radovima u tijeku i izvedenim radovima građani mogu pronaći na GIS web pregledniku http://euprojektigis.kdvik-rijeka.hr/geoserver/web/Default.html.

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr