Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Započinju pripremni radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture u naselju Spinčići – Europski projekt aglomeracija Rijeka

Započinju pripremni radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture u naselju Spinčići

Autor: andrea
event 31.08.2023.

U ponedjeljak 4. rujna 2023. započinju pripremni radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture u naselju Spinčići, od kućnog br. 163A do 164D, u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, grupe radova D „Izgradnja sustava odvodnje – Proširenje Kastav“ “, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije.

Pripremni radovi, koji obuhvaćaju postavljanje privremenog vodoopskrbnog cjevovoda (mimovoda), njegovo ispiranje i dezinfekciju, izvodit će se bez iskopa i izmjena u prometnoj regulaciji, a prvi građevinski radovi očekuju se 15. rujna.

Radovi se izvode u sklopu podsustava D6-1.3.1 SANITARNA KANALIZACIJA, CS TOMETIĆI 1., CS TOMETIĆI 2. I VODOVODNI OGRANCI DIJELA ZONE SPINČIĆI, BELIĆI, TOMETIĆI (ZONA 3.), a uključuju izgradnju 4.284 m kanalizacijskih gravitacijskih kolektora, 217 m kanalizacijskih tlačnih vodova, 2 kanalizacijske crpne stanice te 1.792 m vodovodnih cjevovoda.

Izgradnjom mreže novih kolektora sanitarne kanalizacije te rekonstrukcijom i izgradnjom opskrbnih vodovodnih cjevovoda na području grada Kastva osigurat će se europski standardi u upravljanju komunalnim otpadnim vodama i doprinijeti zaštiti bogatih podzemnih izvorišta, očuvanju okoliša te očuvanju vodnih i o vodi ovisnih ekosustava.

Podsjetimo se kako je cjelokupnom grupom radova D predviđena izgradnja sustava odvodnje na području grada Kastva (stara jezgra grada Kastva, Spinčići, Brnini, Belići, Tometići, Donji Rubeši, Donji Čikovići, Brestovice, Tuhtani) i grada Rijeke (Srdoči, Martinkovac). Paralelno će se izvršiti rekonstrukcija javnog vodovoda na pojedinim dionicama. Uz Projekt je predviđena i izgradnja vodovoda u dijelu ulica bez javne vodoopskrbe u gradu Rijeci i gradu Kastvu, što će se financirati iz lokalnih sredstava.
Vrijednost ugovorenih radova iznosi 23.242.822,05 EUR, izvođač radova je GP KRK d.o.o., a pružatelj usluge nadzora nad gradnjom je zajednica ponuditelja: INSTITUT IGH d.d., EPTISA ADRIA d.o.o., FLUM-ING d.o.o. i PROJEKT d.d. Nova Gorica.

Ističemo kako je izvođač radova, u ulicama na koje se direktno utječe izvođenjem radova, dostavio obavještajni letak građanstvu putem poštanskih sandučića. O svim eventualnim izmjenama dinamike izvođenja radova korisnici će biti pravovremeno informirani, kako bi bili u tijeku s napretkom projekta, a svoje aktivnosti mogli planirati na vrijeme.

Zahvaljujemo svim građanima na strpljenju i razumijevanju te ih pozivamo da prate tijek radova i promjene u regulaciji prometa radi njihove sigurnosti i drugih uključenih u promet.

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr