Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Započinju radovi I. faze u Zvonimirovoj ulici – Europski projekt aglomeracija Rijeka

Započinju radovi I. faze u Zvonimirovoj ulici

Autor: andrea
event 04.04.2024.

U petak 5. travnja 2024. u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, izvođač radova GODINA GRADBENIŠTVO IN DRUGE STORITVE d.o.o. najavio je početak I. faze radova na izgradnji transportnih kanalizacijskih kolektora i rekonstrukciji vodovoda od raskrižja Zametske i Zvonimirove ulice do skretanja za trgovački centar (ZTC) u Zvonimirovoj ulici.

Radovi će se izvoditi u dva južna prometna traka, dok će se promet odvijati obostrano u dva sjeverna prometna traka sukladno Prometnom elaboratu, odnosno Suglasnosti za uspostavu privremene regulacije prometa koju izdaje nadležni upravitelj ceste. Najavljeni završetak radova je do 14.5.2024., uzevši u obzir moguće vremenske neprilike.

Radovi u Zvonimirovoj nastavak su onih na transportnim kolektorima koji su započeli u Liburnijskoj ulici, a izvode u sklopu grupe radova A, podsustava A2 “Transportni kolektori: područje “Zamet” (kolektor “Z1”) područje “Kantrida” (kolektor “K1”), crpna stanica “CS Dražička” i crpna stanica “CS Kantrida”. Novi transportni kolektori odvodit će sanitarnu otpadnu vodu do lokacije novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) na Delti.

Ulaganjima u vodno-komunalnu infrastrukturu doseći će se europski standardi u upravljanju komunalnim otpadnim vodama, povećati priključenost na javnu kanalizaciju (sa sadašnjih 75% na 92%) i time smanjiti broj septičkih jama, poboljšati funkcioniranje postojećeg sustava javne odvodnje, smanjiti gubici vode te povećati kvaliteta vodoopskrbe.

Pozivamo građane da prate tijek radova i promjene u regulaciji prometa radi njihove sigurnosti i drugih uključenih u promet te im zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr