Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Započinju radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture i rekonstrukcije Ulice Vjekoslava Dukića – Europski projekt aglomeracija Rijeka

Započinju radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture i rekonstrukcije Ulice Vjekoslava Dukića

Autor: andrea
event 26.09.2023.

U utorak 26.9.2023. započeli su prvi radovi na izgradnji odvodnje i vodoopskrbe te novog rotora u Dukićevoj ulici, kod nove Bolnice za ženu i dijete.
Investitori radova su KD Vodovod i kanalizacija i Grad Rijeka, a izvođač radova je tvrtka Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice.

U Ulici Vjekoslava Dukića izgradit će se 300 m sanitarne kanalizacije i 240 m vodovoda, te 205 m sanitarne kanalizacije i 205 m vodovoda na križanju s Ulicom Tome Strižića, a financiraju se u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“.

Vrijednost radova KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. iznosi 806.889,56 EUR.

Radi izvođenja radova na izgradnji sustava odvodnje i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže te izgradnji rotora, u periodu do 19. studenog uspostavlja se privremena regulacija prometa na području ulica Tome Strižića i Vjekoslava Dukića.

Predmetnim izvođenjem radova u Ulici Tome Strižića promet će se regulirati naizmjenično slobodnim prometnim trakom putem građevinskih semafora, dok će se Ulica Vjekoslava Dukića privremeno preregulirati u jednosmjernu (smjer sjeverozapad – jugoistok), čime će biti onemogućeno skretanje iz Ulice Tome Strižića u Ulicu Vjekoslava Dukića. Prometovanje vozila vodit će se obilazno putem Ulice Ivana Matrljana koja će se preregulirati u jednosmjernu (smjer kretanja istok – zapad) te putem Sveučilišne avenije.

Zahvaljujemo svim građanima na strpljenju i razumijevanju te ih pozivamo da prate tijek radova i promjene u regulaciji prometa radi njihove sigurnosti i drugih uključenih u promet.

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr