Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Započinju radovi u ulicama Diračje i Ružice Mihić – Europski projekt aglomeracija Rijeka

Započinju radovi u ulicama Diračje i Ružice Mihić

Autor: andrea
event 11.01.2024.

U sklopu EU projekta aglomeracije Rijeka, grupe radova C „ Izgradnja sustava odvodnje – Proširenje Rijeka“, u ulicama Diračje (podsustav C.0.3 Kantrida Zamet) i Ružice Mihić (podsustav C.2 Drenova) započinju radovi.

U ulici Diračje, zbog nedovoljne širine kolnika, prometnica će biti zatvorena za sav promet. S istočne strane ulice uspostavit će se pješački prolaz kojim će se moći koristiti stanari, dok će se preko otvorenog rova postaviti ograđene rampe kako bi se omogućio prilaz okućnicama.

Prometna regulacija Zamet (Diračje)

U ulici Ružice Mihić, promet bit će zatvoren za vrijeme izvođenja radova, dok se na ostalom području izvođenja planira uspostavljanje naizmjeničnog prometovanja.

Prometna regulacija Drenova (Ružice Mihić)

Za vrijeme izvođenja radova regulacija prometa odvija se temeljem Prometnog elaborata, odnosno Suglasnosti za uspostavu privremene regulacije prometa koju izdaje nadležni upravitelj ceste, a izvođač radova dužan je po hitnoj intervenciji omogućiti neometani prolaz interventnih službi.

Napominjemo da je izvođač radova, u ulicama na koje se utječe izvođenjem radova, građanstvu u poštanske sandučiće dostavio obavještajni letak, a o svim eventualnim izmjenama dinamike izvođenja radova korisnici bit će pravovremeno informirani kako bi bili u tijeku s napretkom projekta i kako bi svoje aktivnosti mogli planirati na vrijeme.

Izgradnjom mreže novih kolektora sanitarne kanalizacije te rekonstrukcijom i izgradnjom opskrbnih vodovodnih cjevovoda na području Kantride i Drenove osigurat će se europski standardi u upravljanju komunalnim otpadnim vodama i doprinijeti zaštiti bogatih podzemnih izvorišta, očuvanju okoliša te očuvanju vodnih i o vodi ovisnih ekosustava.

Izvođač radova je GP KRK d.o.o., dok je pružatelj usluge nadzora nad gradnjom zajednica ponuditelja: INSTITUT IGH d.d., EPTISA ADRIA d.o.o., FLUM-ING d.o.o. i PROJEKT d.d. Nova Gorica.

Zahvaljujemo svim građanima na strpljenju i razumijevanju te ih pozivamo da prate tijek radova i promjene u regulaciji prometa radi njihove sigurnosti i drugih uključenih u promet.

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr