Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Započinju radovi u ulici Košićevac i u naselju Tonžino – Europski projekt aglomeracija Rijeka

Započinju radovi u ulici Košićevac i u naselju Tonžino

Autor: andrea
event 05.07.2023.

U ponedjeljak 10. srpnja 2023. započinju radovi u ulici Košićevac i u naselju Tonžino kod kućnog broja 6a, u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, grupe radova D „ Izgradnja sustava odvodnje – Proširenje Kastav“.

Radovi u navedenim ulicama izvodit će se u sklopu podsustava D8 2.1. PODSUSTAV SRDOČI – GRBCI, a već u četvrtak 06.07.2023. izvođač će započeti pripremne radove sa strojem na zelenoj površini.

Predmetnim zahvatom predviđena je gradnja mreže novih kolektora sanitarne kanalizacije te rekonstrukcija i izgradnja opskrbnih vodovodnih cjevovoda, čime će se značajno poboljšati komunalni i životni standard stanovnika ovog područja te osigurati zaštita ljudskog zdravlja i očuvanje okoliša.

Inače, grupom radova D predviđena je izgradnja sustava odvodnje na području grada Kastva (stara jezgra grada Kastva, Spinčići, Brnini, Belići, Tometići, Donji Rubeši, Donji Čikovići, Brestovice, Tuhtani) i grada Rijeke (Srdoči, Martinkovac). Paralelno će se izvršiti rekonstrukcija javnog vodovoda na pojedinim dionicama. Uz Projekt je predviđena i izgradnja vodovoda u dijelu ulica bez javne vodoopskrbe u gradu Rijeci i gradu Kastvu, što će se financirati iz lokalnih sredstava.
Izvođač radova je GP KRK d.o.o., dok je pružatelj usluge nadzora nad gradnjom zajednica ponuditelja: INSTITUT IGH d.d., EPTISA ADRIA d.o.o., FLUM-ING d.o.o. i PROJEKT d.d. Nova Gorica.

Ističemo kako je izvođač radova u ulicama na koje se direktno utječe izvođenjem radova dostavio obavještajni letak građanstvu putem poštanskih sandučića, a o svim eventualnim izmjenama dinamike izvođenja radova korisnici bit će pravovremeno informirani kako bi bili u tijeku s napretkom projekta i kako bi svoje aktivnosti mogli planirati na vrijeme.

Zahvaljujemo svim građanima na strpljenju i razumijevanju te ih pozivamo da prate tijek radova i promjene u regulaciji prometa radi njihove sigurnosti i drugih uključenih u promet.

Naručitelj

Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka

Dolac 14, 51 000 Rijeka, Hrvatska

OIB: 80805858278

Tel: 051/353 222

Email: kdvik-rijeka@kdvik-rijeka.hr